Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Bailly
Emmanuel Joseph Bailly a fost primul președinte general al SSVP, iar viața sa a fost dedicată în întregime activității de caritate. Merită să învățați în detaliu povestea lui Bailly. De exemplu, este important să subliniem darurile lui Bailly de reconciliere. Prima Conferință a constat din tineri din diferite medii: unii erau avocați, alți medici; unii erau republicani și alții monarhiști; unii erau liberali, alții conservatori. Dar Bailly a reușit să-i conducă pe toți în aceeași vocație și pe aceeași cale și, de exemplu, a reușit să ghideze procesul de dizolvare a Conferinței Sfântului Sulpice ("Conferința Mamei"), evitând împărțirea și dispersarea acelor tineri, printre multe alte contribuții importante pe care le-a făcut în toată viața sa vincentiană. Avem cu adevărat multe de învățat de la Emmanuel Bailly!

Despre Emmanuel Bailly

Bailly 2

 Joseph Emmanuel Bailly (1794-1861) s-a născut la 9 mai 1794 în Bryas (Pas-de-Calais). El a venit dintr-o familie de artizani.

Familia Bailly avea o relație foarte strânsă cu descendenții spirituali ai Sf. Vincent de Paul. Tatăl lui Emmanuel a păstrat, în timpul Marii Revoluții, scrierile Sfântului Vincent. Relicvele sale au fost păstrate de doamna Bailly, între 1831 și 1834. Joseph Bailly, fratele lui Emmanuel, a fost membru al Congregației Misiunii.
Emmanuel a întemeiat în perioada restaurării, Société des Bonnes Études (unde s-au întâlnit tineri care se îngrijeau să-și asocieze pregătirea religioasă cu lucrările studențești), de unde sa născut, din 1830, Conferința de istoriei (la care Ozanam a fost membru).
Doamnul Bailly a fost, în același timp, punctul de plecare și cel care a contribuit cel mai mult la înființarea Societății Sf. Vincent de Paul. Mai târziu, când sa răspândit prima Conferinta, a fost prezidată prima întâlnire a Consiliului și a fost primul Președinte General al Societății, până în 1844.
El conduce Tribul catolic (1832), care a fuzionat în 1834 cu revista lui Abbe Migne " Univers religieux" . Aceasta a fost și originea universului , pe care Bailly a fost unul dintre principalii dramaturgi, până când a fost urmat de Louis Veuillot în 1842.
Căsătorit în 1830 cu Apolline Vrayet de Surcy, cuplul va avea șase copii, dintre care mai mulți au intrat în religie. Cele mai cunoscute sunt, fără îndoială, Fr. Emmanuel și Fr. Vincent de Paul Bailly. Aceștia sunt printre primii membri ai Congregației noului Părinte d'Alzon al Augustinienilor de la Adormirea Maicii Domnului, care a jucat un rol proeminent în apărarea Bisericii în timpul secolului al XIX-lea. FRS. Emmanuel și Vincent de Paul Bailly, împreună cu Fr. Picard, sunt la originea celor mai importante lucrări asuncioniste: Le Pélerin , La Croix , Le Comité Justice-Egalité , l' Œuvre des Pèlerinages .
În 1844, Bailly, îmbătrânit, bolnav, victima celor mai grave dificultăți financiare și forțat să-și lichideze afacerea, a demisionat din funcția de președinte general al Societății Sfântul Vincent de Paul. El a fost înlocuit de domnul Jules Gossin, care a acceptat funcția de președinte, cerându-l pe domnul Bailly să rămână membru al Consiliului general.
În ultimii ani, Bailly a fost forțat să se pensioneze până la moartea sa la Paris, la 12 aprilie 1861.