Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Anul 2023  

Evenimente comemorative

Council General International

 

 

Am încheiat anul 2022 și salutăm anul 2023, anul în care Societatea Sfântul Vincențiu de Paul va sărbători, cu harul lui Dumnezeu, 190 de ani.

Dar 2023 este încărcat emotional și cu alte câteva date, care vor primi sprijinul și aprecierea noastră. Să ne uităm la câteva dintre aceste date importante.

  • 31 Ianuarie se va publica Scrisoarea Circulară, ultima din acest mandat.
  • Pe 8 februarie se va deschide oficial Anul Internațional JULES GOSSIN, se va lansa si un concurs literar ca în anii trecuti
  • Pe 17 februarie  îi vom celebra pe cei SAPTE FONDATORI AI SSVP, în aceeași dată liturgică cu a celor șapte întemeietori ai Ordinului Slujitorilor
  • Pe 23 aprilie pentru a sărbători 190 de ani de la înființarea Societății Sfântul Vincențiu de Paul,    o Sfântă Liturghie va fi transmisă în direct de la Fatima (Portugalia), în patru limbi, pentru întreaga planetă. În aceeași zi, vom comemora 210 de ani de la nașterea Fericitului Antoine-Frederic Ozanam.
  • În perioada 13-17 iunie se va desfășura la Roma ADUNAREA GENERALĂ a Confederației Internaționale când se va allege al 17-lea președinte international. Pe 4 iulie va fi un moment grozav pentru tineri cu „Ziua Internațională a Tineretului SSVP”.
  • Pe 21 iulie, se va aminti înființarea Consiliului General Internațional în urmă cu 184 de ani (1839). Și pe 14 august, ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEIILOR MEMBRE SSVP, în onoarea Ameliei Ozanam, va fi sărbătorită pe scară largă în toate regiunile lumii.
  • Pe 9 septembrie va avea loc la Paris, Franța, instalarea noului Președinte General. De asemenea, membrii vor vizita mormântul celui de-al doilea Președinte General Internațional, Jules Gossin (1789-1855).
  • Și pentru a încheia anul cu o „cheie de aur”, pe 19 noiembrie, membrii vor reflecta la a 7-a Zi Mondială a Săracilor.

 

 După cum este scris mai sus, anul 2023 este plin de momente glorioase în care SSVP va fi în evidență internațională. Ne rugăm Bunului Dumnezeu să putem desfășura toate aceste activități și inițiative.

 Actualul Consiliu de Administrație a lucrat foarte mult, cu sprijinul personalului din Paris, pentru  a pregăti toate aceste evenimente. Mulțumim tuturor pentru sprijinul acordat, în special Consiliilor Superioare care formează Confederația noastră.

 

 

Brother Renato Lima de Oliveira

16th President General International