Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Ziua de 13 noiembrie 2022 pentru comunitatea “Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iaşi a fost o zi de comuniune şi de aducere aminte.

Membrii comunității împreună cu Monseniorul Benone Farcaș, păstorul comunității, cu părintele Valerică Ciobanu și părintele Andrei Gherghel, preoții vicari, au participat la ,,Praznicul Copiilor și Seniorilor”. Acest eveniment, cu tradiție în comunitate, este un timp în care copiii şi seniorii şi-au amintit cu drag de persoanele iubite care nu mai sunt printre noi.

Reluarea acestui eveniment a fost primit cu multă deschidere de membrii comunității. Duminică, 30 octombrie 2022, preoții din comunitate au anunțat reluarea organizării ,,Praznicului Copiilor și Seniorilor”, iar pe data de 06 noiembrie, membrii comunității, ajutați de vincențieni, au avut posibilitatea ca să doneze pentru acest eveniment. Vincenţienii s-au mobilizat pentru colectă, iar credincioşii au donat, chiar peste asteptări, sume de bani, timp şi dragoste pentru realizarea acestui act caritabil.  

Sfânta Liturghie a copiilor de la ora 9.00 a fost celebrată pentru răposații membrilor comunității și pentru binefăcători. După binecuvântarea finală copiii și seniorii au coborât la subsolul bisericii, unde credincioşii vincenţieni i-au aşteptat cu multă dragoste.

Rugăciunea de început, ca şi cea de sfârşit, i-a ajutat pe copii să conştientizeze că această masă este oferită pentru răposaţii familiilor din comunitatea noastră, că cei plecați nu trebuie uitați. Rugăciunile și faptele noastre bune le aduc multă alinare.

Participarea a fost numeroasă; bucuria vincențienilor a fost mare; acest eveniment a fost primit cu deschidere de copii și seniori!

Câteva impresii de la seniori: „Multumesc frumos pentru toate. Sarmalele au fost delicioase. Dumnezeu să vă ocrotească și să vă dea sănătate la toate”. (Elisaveta-Rodica); „Mulțumesc pentru efortul făcut. Totul este foarte plăcut”. (Valentin)

Un respect deosebit pentru părinţii copiilor care i-au însoţit la Biserică, la acest eveniment şi care ne-au fost aproape.  

Dragostea şi disponibilitatea oferite de membrii Asociației Sfântul Vincențiu de Paul, de ceilalţi credincioşi din comunitate şi de preoţii parohiei au făcut ca acest eveniment să fie primit de copii, părinții lor și seniori cu multă bucurie.

Mulţumiri și persoanelor de bine care ne-au oferit locaţia pentru a face sarmalele şi ne-au oferit din timpul lor. A fost nevoie de acel „împreună” pentru a înmulți bucuria.

Îl rugăm pe Domnul Isus Cristos să se îndure de răposaţii familiilor noastre şi să-i conducă în împărăţia luminii şi a păcii.

Maria Herciu

Președinte

imagini de la eveniment