Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

 

În data de 2 august se împlinesc 30 de ani de când s-a constituit la Reșița, cu sprijinul vincențienilor laici din Graz, prima Asociație Caritativă „Sfântul Vincențiu de Paul”! La prima întâlnire care s-a desfășurat la Parohia romano-catolică „Maria Zăpezii” din Reșița, a participat parohul de atunci, astăzi episcopul diecezan mons. József Csaba Pál, iar din Graz, Austria, dr. Alois Fauland, președintele vincențienilor din Stiria, Land în Austria.

Amintindu-ne de începuturi, cu voia Bunului Păstor vom organiza în data de 4 august, începând cu ora 16.30 o întâlnire de suflet la Biblioteca Germană „Alexander Tietz” din Reșița, după care vom participa cu toții la Sfânta Liturghie din Biserica romano-catolică „Maria Zăpezii”, începând cu ora 19.00.

Chiar dacă perioada de pandemie, dar și situația umană ne-a făcut să nu mai fim atât de activi în comunitate cum am fost la începuturi și până acum 6 ani, avem încrederea în Dumnezeu cel Atotputernic, cel care ne va călăuzi și pe mai departe în misiunea pe care ne-a încredințat-o, în a-l sprijini pe aproapele nostru!

Erwin Tiglea

Președinte

 VINCENTIANA RESITA 30 ANI DE ACTIVITATE LOGOVINCENTIANA RESITA 30 ANI DE ACTIVITATE FOTO 19920802 1VINCENTIANA RESITA 30 ANI DE ACTIVITATE FOTO 19920802