Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

"Să creştem împreună, am nevoie de tine". Tabără pentru vincenţieni

 

În perioada 24-28 iulie 2019, vincenţienii din comunităţile care o au ca patroană pe sfânta Tereza a Pruncului Isus au participat la tabăra de la Tarcău-Durău cu tema: "Să creştem împreună, am nevoie de tine".

Această tabără a început să fie pregătită încă din luna ianuarie 2019. Cu sprijinul asistentului nostru spiritual, părintele Petru Sescu, care ne-a încurajat în permanenţă, cu ajutorul părintelui Eugen Andrei, care ne-a ajutat cu cazarea, această întâlnire prindea contur lună de la lună.

"Dacă în mândria noastră spunem «Nu am nevoie de nimeni», ajungem precum piatra seacă sau ca nisipul din pustiu. Ca să devenim puternici, ca să putem iubi, avem nevoie de cineva puternic, de cineva care să ne iubească" (Pr. Emil Dumea, 12 iulie 2019).

Pentru noi, aşa au fost aceste zile, cineva de sus ne-a iubit şi ne-a oferit momente minunate. Au fost aşa de frumoase pentru că "am nevoie de tine" a găsit răspuns la persoanele la care am apelat. Părintele Cătălin Farcaş, la rugămintea noastră de a ne fi aproape, ne-a ajutat să trăim în aceste zile evanghelia lui Cristos în fapte şi rugăciune. Sora Tereza, Congregaţia "Maria Bambina", ne-a ajutat cu rugăciunile zilnice, părintele Taloş ne-a inspirat în tematica conferinţelor şi discuţiilor din timpul întâlnirii. Sfântul Vincenţiu de Paul ni l-a trimis pe fratele Celestin Farcaş, frate lazarist din Franţa, pentru a creşte, prin discuţii particulare, în carisma vincenţiană.

Ziua de tabără a început cu sfânta Liturghie celebrată de părintele Cătălin, animată de toate persoanele prezente. Au fost celebrări pline de emoţie, cu trăiri interioare deosebite. Ziua continua cu o ieşire în natură, iar seara ne întâlneam pentru discuţii în grup urmată de rugăciunea zilei respective.

Natura a răspuns şi ea afirmativ la "am nevoie de tine". Au fost zile superbe, frumuseţea naturii a avut o strălucire aparte, cerul ne-a ajutat să medităm la milostivirea Tatălui ceresc.

"Ar fi bine să fim calzi, buni şi gustoşi precum pâinea şi să săturăm foamea de iubire a celor cu care împreună facem umbră acestui pământ..... Suntem o pâine din pâinea lui Dumnezeu, iar viaţa noastră este un dar care se frânge şi se împarte cu multă dragoste şi generozitate. Aşa devenim rodnici: Oferindu-ne întreaga noastră fiinţă ca hrană pentru viaţa altora. Aşa este şi Dumnezeul în care credem" (Pr. Emil Dumea, 17 iulie 2019).

Mulţumim tuturor celor care ne-au fost aproape, ne-au sprijinit moral şi material.

Dumnezeu, în aceste zile, ne-a iubit şi ne-a oferit din iubirea lui, noi, am crescut un pic în iubire faţă de aproapele şi faţă de noi.

Să mergem să oferim iubire

                                                                              Ana Dobos

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteţi vedea în Albumul foto24-28 iulie: Tarcău-Durău: "Să creştem împreună, am nevoie de tine". Tabără pentru vincenţieni


 

lecturi: 107.