Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Întâlnirea de toamnă a Conferințelor Vincențiene din Arhidieceza romano-catolică de București

 

Sâmbătă 16 Septembrie 2017, a avut loc Întâlnirea de toamnă a Conferințelor vincențiene din Grupa I, aparținând Arhidiecezei romano-catolice de București, gazdă fiind Parohia Sfântul Anton de Padova din București. Au participat președinții conferințelor vincențiene din București, respectiv Conferințele Sfântul Anton de Padova (Răchițeanu Georgeta), Sfânta Cruce 1 (Dragoste Cornelia), Sfânta Cruce 2 (Viorica Damian), Sfânta Elena (Lizeta Sandu), Câmpulung Muscel (Rodica Babeu), Târgoviște   (Burcea Alexandrina) și Drobeta Turnu Severin (Mariana Pereși) alături de președinta națională Eva Maria Peter și Pr.Petru Păuleț - Îndrumătorul spiritual al conferințelor vincențiene din România. Mulțumim, de asemeni, pentru prezență și susținere și Pr. Andrei Ciprian –Parohul și îndrumătorul conferinței gazdă.

Întânirea a început cu celebrarea Sfintei Liturghii, în Biserica Parohială, continuând apoi cu lucrările propriu-zise ale întâlnirii de lucru. Ședința a fost deschisă cu rugăciunea vincențiană, participanții prezentând pe rând activitățile conferințelor lor, problemele dar și provocările și proiectele de viitor, precum și o scurtă relatare a vizitei efectuată în această vară la partenerii austrieci din Graz - Austria. A urmat apoi o meditație asupra spiritualității vincențiene sub conducerea Îndrumătorului spiritual, Pr.Petru Păuleț.

Citându-l pe Sfântul Vincențiu de Paul "Dragostea este inventivă până la nesfârșit"; la celebrarea jubileului de 400 de ani de carismă vincențiană, putem concluziona, că indiferent de vitregiile timpurilor sau împrejurărilor, creștinul adevărat va găsi întotdeauna calea de a face binele; din iubirea de Cristos și pentru Cristos.

 

Mariana Pereși

 

mai multe despre eveniment

 

 

.