Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Vincenţienii din Roman în vizită la Bozieni

 

   Membrii Asociaţiei Sfântul Vincenţiu de Paul "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman a organizat sâmbătă, 24 iunie 2017, o întâlnire cu cei 70 de bolnavi de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială Bozieni.

   Acest centru a aparţinut familiei fericitului Vladimir Ghika.

    Aproximativ 60 de credincioși ai Parohiei "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman ne-am deplasat cu un autocar şi câteva maşini personale la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială Bozieni, unde părintele Alin Toma, vicar al parohiei noastre, a celebrat o sfântă Liturghie la ora 9.00. Această celebrare, animată de vincențieni, a avut loc în prezenţa bolnavilor şi al personalului de la acest centru.

  După participarea la sf. Liturghie, membrii vincențieni au pregătit bucatele la grătar  pentru toţi cei prezenţi iar muzica a făcut ca atmosferă să fie cât mai plăcută pentru toți.

   La ora 13.00, părintele Pavel Chelaru, paroh al acestei parohii şi asistentul spiritual al acestei asociaţii, a binecuvântat bucatele şi i-a invitat pe toţi al masă.

    La ora 15.00, toţi cei prezenţi s-au rugat Rozariul Divinei Îndurări.

   Apoi, în timp ce muzica întreţinea atmosfera, vincenţienii au oferit bolnavilor câte un pachet şi câteva cutii de haine.

   La ora 16.00, ne-am luat rămas bun şi ne-am întors mulţumiţi la casele noastre. Această vizită, făcută cu mult drag, a adus un strop de bucurie în sufletul persoanelor aflate în suferință. Zâmbetul din ochii lor ne-au arătat că prezența noastră i-au făcut, pentru puțin timp, să uite de durerea lor.

   Mulțumim tuturor persoanelor care au făcut posibilă această întâlnire.

Paul Demişcă

 

imagini de la eveniment