Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

 

 Societatea Sfântul Vincenţiu de Paul "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", la 20 de ani de activitate

 

În ziua de 24 septembrie 2017, în comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iaşi a fost sărbătoare. Vincenţienii au sărbătorit 20 de ani de activitate şi 400 de ani de carismă vincenţiană.

Sărbătoarea a început cu recitarea sfântului Rozariu, intenţiile de rugăciune fiind pentru susţinerea activităţii de slujire a săracului. Ziua a continuat cu sfânta Liturghie, la altar slujind părintele Pavel Chelaru, primul asistent spiritual al Societăţii S.V.P, părintele Petru Sescu, actualul asistent spiritual al vincenţienilor şi paroh al comunităţii, şi părintele Egidiu Condac, colaborator şi susţinător al activităţii noastre.

Părintele Chelaru a început omilia cu amintirea perioadei de acum 20 de ani, când a cunoscut la Câmpulung Muscel carisma vincenţiană. Bucuria şi emoţia aducerii aminte au trezit în fiecare credincios multe amintiri. În continuare părintele a prezentat câteva caracteristici ale acestei carisme şi ne-a îndemnat să-l căutăm pe Domnul în săraci, în aproapele nostru: "Căutaţi-l pe Domnul cât timp se lasă găsit, chemaţi-l cât timp este aproape" (Is 55,6).

Sfânta Tereza a Pruncului Isus, patroana comunităţii noastre, a fost prezentă printr-o statuie nouă care a fost sfinţită în timpul celebrării şi a revărsat petale de iubire ale Tatălui ceresc asupra noastră.

La finalul celebrării, părintele Petru Sescu i-a îndemnat pe toţi cei prezenţi să fie aproape de cei care se află în nevoi şi a apreciat caritatea în echipă prin oferirea unei diplome de aniversare a celor 20 de ani de slujire a săracului.

Vincenţienii şi credincioşii prezenţi în număr mare la sfânta Liturghie, împreună cu corul coordonat de Ciprian Huşanu, au făcut ca această celebrare să fie deosebită, să fie vie, trăită din inimă.

Astăzi am celebrat şi aniversarea a 400 de ani de carismă vincenţiană, bucuria acestui eveniment fiind sporită şi de prezenţa în biserică a surorilor "Maria Bambina", care trăiesc această carismă şi care ne susţin în activitatea şi proiectele noastre.

Agapa frăţească şi vizitarea expoziţiei organizată cu ocazia acestui eveniment ne-au ajutat să ne cunoaştem mai bine şi avem speranţa că ne vom regăsi şi la 25 de ani de activitate.

Dumnezeu ne iubeşte, suntem datori să transmitem mai departe această iubire. Sfântul Vincenţiu a spus despre iubire: "Iubirea este inventivă la infinit".

Mulţumim tuturor pentru susţinere, pentru încurajare, pentru rugăciuni, pentru această sărbătoare foarte frumoasă.

 

Ana Doboș

 

fotografii de la eveniment