Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

In memoriam dr. Alois Fauland

 

În data de 23 august a.c. l-a chemat Domnul în împărăția Sa pe cel care a înființat în România în anii 90 mai multe conferințe vincențiene în diferite regiuni ale țării, dr. Alois Fauland.

Judecător de profesie, dr. Fauland s-a născut la 19 martie 1927 în Weiz / Stiria, Austria. Activitatea sa vincențiană s-a conturat încă din tinerețe. De-a lungul anilor a fost președintele Conferinței vincențiene a parohiei romano-catolice Sf. Vincențiu de Paul” din Graz, iar în perioada 1979 - 1998 a fost președintele vincențienilor laici din Landul Stiria, Austria. În noiembrie 1995 a fost ales președinte național al vincențienilor laici din Austria. Pentru meritele sale deosebite, episcopul diecezan de Graz - Seckau, Johann Weber i-a conferit Însemnul de onoare al Diecezei. În data de 10 mai 2010, Asociația Caritativă „Sfântul Vincențiu de Paul” din Reșița i-a conferit Diploma de onoare Medalia jubiliară.

Prin plecarea dr. Alois Fauland în împărăția Tatălui nostru, vincențienii laici din diferite regiuni ale României care l-au cunoscut și apreciat pierd un suflet nobil, care le-a stat alături timp de 25 de ani.

Familie, soției Elisabeth în special, transmitem pe această cale sincere condoleanțe.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru harurile primite prin intermediul activității sale în România.

Odihna veşnică dă-o lui Doamne şi lumina cea fără de sfârşit să-i strălucească. Să se odihnească în pace. Amin

 

Erwin Josef Țigla

ECHO 9 2017 ALOIS FAULAND 20120804