Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Iaşi "Sfânta Tereza": Pruncuşorul Isus în vizită la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri

 

Luni, 26 decembrie 2016, credincioşii din comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iaşi, animaţi de membrii Asociaţiei "Sfântul Vincenţiu de Paul" şi motivaţi de preoţii care ne păstoresc, au fost în vizită la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri. Bucuria acestei frumoase sărbători, Naşterea Domnului nostru Isus Cristos, a fost trăită împreună cu iubire şi prietenie.

Această vizită făcută cu multă dragoste şi umilinţă, acasă la ei, acolo unde trăiesc ei, trezeşte în sufletul acestor persoane sentimentul că nu sunt uitate, că ele mai contează pentru cineva,.

Pregătirea acestei vizite a început în ziua de 11 decembrie când preoţii comunităţii au anunţat că fiecare credincios are posibilitatea de a participa cu o mică donaţie pentru a ajuta la pregătirea pachetelor pentru bolnavii care ne aşteaptă an de an. În următoarea duminică, 18 decembrie 2016, credincioşii din comunitate, prin dărnicia de care au dat dovadă, au făcut posibilă pregătirea a 390 de pachete. În momentul colectei, am realizat că Anul Milostivirii care tocmai s-a încheiat ne-a ajutat să înţelegem mai bine ceea se înseamnă a oferi din iubire. Vizita noastră la bolnavii de la Grajduri a reuşit să deschidă multe inimi şi multe buzunare. Oferta a fost generoasă atât la colectă dar şi după aceea, foarte multe persoane au dorit să ofere.

Noi, membrii vincenţieni, ne-am mobilizat, am făcut cumpărăturile şi împreună cu tinerii şi copii care au dorit să participe la această acţiune, am pregătit aceste pachete.

Luni, 26 decembrie, la ora 9, un grup frumos de credincioşi, animaţi de vincenţieni, împreună cu părintele Eugen Andrei a pornit spre Grajduri. Cu multă răbdare am reuşit să organizăm locul pentru celebrarea sfintei Liturghii şi cu multe insistenţe am adunat bolnavii care au dorit să participe.

Pregătirea bolnavilor pentru a-l primi pe Pruncuşor în inimile lor a fost făcută cu multă grijă şi dragoste. Celebrarea sfintei Liturghii a fost deosebită prin participarea din tot sufletul a persoanelor prezente şi animată de domnul Daniel Duma prin cântările alese pentru această frumoasă sărbătoare.

Cuvântul de la predică a părintelui Eugen Andrei ne-a îndemnat pe fiecare dintre noi să trăim bucuria naşterii lui Isus, să primim această veste cu sufletul deschis. Umilinţa a fost cuvântul cheie a acestei predici. Părintele ne-a îndemnat ca fiecare gest al nostru, fiecare faptă să le trăim în umilinţă. Invocarea Tatălui nostru ceresc, prin rugăciunea "Tatăl nostru", s-a făcut într-o comuniune deosebită, toate persoane s-au ţinut de mână şi au transmis dorinţele lor de iubire şi iertare. La Împărtăşanie, bolnavii care nu au primit sfintele sacramente au fost binecuvântaţi de părintele. Liniştea de pe chipul lor ne-a transmis că Pruncuşorul Isus a ajuns şi la inima lor.

La finalul slujbei, voluntarii au pornit, cu bucurie, spre pavilioane, unde le-au împărţit celor prezenţi câte un pachet şi un cuvânt bun.

Îi mulţumim părintelui Eugen Andrei şi membrilor vincenţieni pentru călăuzirea în această zi specială şi, mai ales, tuturor credincioşilor cu suflet mare care au contribuit, după posibilităţile lor, la bucuria celor de la Grajduri. Le mulţumim şi tuturor celor care ne-au primit cu atâta bunăvoinţă în mijlocul lor şi sperăm că Naşterea Domnului nostru Isus Cristos a adus, pentru fiecare dintre ei, fără deosebire, bucurie şi speranţă.

Săracul, bolnavul, persoana aflată în închisoare, singură sunt reprezentantul lui Cristos pe acest pământ. Dragostea pe care creştinii o au pentru aceste persoane o au pentru Cristos.

 Ana Doboș

imagini de la eveniment