Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

Iaşi: Praznicul Copiilor în comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"

Evenimentul "Praznicul copiilor", care a avut loc la 15 noiembrie 2015, în comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iaşi, prin contribuţia credincioşilor parohiei, animat de membrii Asociaţiei "Sfântul Vincenţiu de Paul" şi motivat de preoţii care ne păstoresc, este un exemplu de trăire a evangheliei, invitându-i la masă pe cei care nu au posibilitatea de a întoarce invitaţia, aşteptând răsplata de la Dumnezeu (cf. Mt 14,12-14).

Duminică, 8 noiembrie 2015, preoţii au făcut anunţul în biserică: "Membrii «Asociaţiei Sfântul Vincenţiu de Paul» vă oferă posibilitatea să participaţi financiar la organizarea tradiţionalului «praznic al copiilor», care va avea loc duminica viitoare, după sfânta Liturghie de la ora 9.00, la subsolul bisericii noastre".

Vincenţienii, cu multă dăruire, s-au mobilizat pentru colectă, iar credincioşii, din puţinul lor, au donat generos pentru realizarea acestui act caritativ.

Ziua de 15 noiembrie a început cu celebrarea sfintei Liturghii pentru copii, unde, în cuvântul de predică, părintele Marius Ilieş le-a explicat copiilor cum să dăruiască dragostea lor. Întâlnirea cu Dumnezeu i-a determinat pe copii să înţeleagă mai bine ce înseamnă iubirea Tatălui pentru toţii fiii Lui. La subsolul bisericii, copiii care au fost la sfânta Liturghie de la ora 9.00 au participat la masa oferită în amintirea celor răposaţi. Rugăciunea de început făcută de părintele paroh Petru Sescu şi cea de sfârşit, făcută de părintele Marius Ilieş, i-a ajutat pe copii să conştientizeze că această masă este oferită pentru răposaţii familiilor din comunitatea noastră. Copiii au realizat că nu trebuie să-i uităm pe cei care au plecat dintre noi. Răposaţii, de acolo, de departe, ne iubesc în tăcere.

Prezenţa la această masă a seniorilor din comunitate a făcut ca aceşti copii să vadă o altă etapă a vieţii, că aceste persoane au nevoie de multă dragoste şi respect.

Dragostea şi disponibilitatea oferite de membrii SVP, de ceilalţi credincioşi din comunitate şi de preoţii parohiei au făcut ca acest eveniment să fie primit de copii cu multă bucurie.

Mulţumim credincioşilor din comunitate pentru dărnicia lor. A oferi înseamnă a iubi. Noi, membrii SVP, am simţit cât de mare este această iubire. Îl rugăm pe Domnul Isus Cristos să se îndure de răposaţii familiilor noastre şi să-i conducă în împărăţia luminii şi a păcii.

 

Doboș Ana

imagini de la eveniment