Uniunea Asociațiilor Caritative

"Sfântul Vincențiu de Paul" din România

           Lumina Învierii a ajuns și la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri

 

Luni, 13 aprilie 2015, credincioşii din comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iaşi animaţi de membrii Asociaţiei "Sfântul Vincenţiu de Paul" şi motivaţi de preoţii care ne păstoresc au fost în vizită la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri. Lumina primită de noi în aceste zile de sărbătoare a ajuns la aceste persoane care au mare nevoie de ea.

Această vizită a fost pregătită cu multă bucurie de membrii Asociaţiei "Sfântul Vincenţiu de Paul" împreună cu părintele Petru Sescu, păstorul comunităţii "Sfânta Tereza a Pruncului Isus". Anunţurile făcute în biserică, îndemnurile de a oferi făcute de preoţii din parohie au făcut ca dărnicia credincioşilor din comunitate să fie deosebită. Cu ajutorul acestor fonduri membrii vincenţieni s-au mobilizat, au făcut cumpărăturile şi împreună cu tinerii din parohie au pregătit 400 de pachete. Apreciez cu multă admiraţie participarea tinerilor din comunitate la pregătirea pachetelor, dăruirea lor a fost mare.

Luni, la ora 10, un grup frumos de credincioşi împreună cu părintele Romică Sociu a pornit spre Grajduri. Prezenţa părintelui Romică la această acţiune a făcut ca un număr impresionant de tineri să fie prezenţi. Celebrarea sfintei Liturghii a fost deosebită prin participarea din tot sufletul a persoanelor prezente şi animată de domnul Ciprian Huşanu prin cântările alese pentru această frumoasă sărbătoare. Prin cuvântul său, părintele Romică ne-a prezentat milostivirea Domnului nostru Isus, credinţa noastră în bunătatea lui ne poate şterge lacrimile. Durerea noastră poate fi mai uşoară dacă ne încredem în dragostea lui Dumnezeu.

Invocarea Tatălui nostru ceresc prin rugăciunea "Tatăl nostru", s-a făcut într-o comuniune deosebită, toate persoane s-au ţinut de mână şi au transmis dorinţele lor de iubire şi iertare.

La finalul slujbei, voluntarii au pornit, cu încredere, spre pavilioane, unde le-au împărţit celor prezenţi câte un pachet şi un salut "Cristos a înviat", iar, în jurul orei 12.30, am pornit din nou spre casă, cu promisiunea că ne vom întoarce pentru o nouă sărbătoare.

Îi mulţumim părintelui Romică Sociu şi membrilor vincenţieni pentru călăuzirea în această zi specială şi, mai ales, tuturor credincioşilor cu suflet mare care au contribuit, după posibilităţile lor, la bucuria celor de la Grajduri. Le mulţumim şi tuturor celor care ne-au primit cu atâta bunăvoinţă în mijlocul lor şi sperăm că bucuria Învierii Domnului nostru Isus Cristos a adus, pentru fiecare dintre ei, fără deosebire, bucurie şi speranţă.

                                                                                                Ana Doboș

 

imagini de la eveniment